Onze expertises

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen bieden diverse voordelen voor bedrijven en organisaties, wat de keuze om ze te gebruiken voor hun energiebehoeften kan rechtvaardigen.

Enkele redenen waarom zonnepanelen aantrekkelijk kunnen zijn voor bedrijven:

Kostenbesparing

Zonnepanelen stellen bedrijven in staat om hun eigen duurzame energie op te wekken, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening op lange termijn.

Milieuvriendelijkheid

Zonnepanelen helpen de ecologische voetafdruk van een bedrijf te verkleinen door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dit draagt bij aan het verminderen van de impact op het milieu en het bevorderen van duurzaamheid.

Imago en reputatie

Bedrijven die gebruik maken van zonne-energie tonen betrokkenheid bij milieuvraagstukken en duurzaamheid. Dit kan leiden tot een positiever imago en een betere reputatie bij klanten, investeerders en de gemeenschap.

Energieonafhankelijkheid

Zonnepanelen verminderen de afhankelijkheid van externe energieleveranciers en de volatiliteit van energieprijzen. Dit kan de financiële stabiliteit van een bedrijf op de lange termijn verbeteren.

Lange levensduur en onderhoudsgemak

Zonnepanelen hebben een lange levensduur en vereisen minimaal onderhoud. Dit vermindert de operationele kosten en zorgt voor een betrouwbare energievoorziening.

iStock-1445272557

Zonder investering, onmiddellijke voordelen

Dankzij financiering door derden of recht van opstal hoeft u als bedrijf niet zelf te investeren in zonnepanelen, maar kan u toch profiteren van goedkope en groene stroom. Suerickx Energies investeert zelf ook in zonnepaneelprojecten.

Lees meer

Veiligheid eerst! VCA-certificatie

Al onze afdelingen beschikken over een VCA Petrochemie certificaat. Veiligheid, gezondheid en milieu zijn van groot belang. Dit is een belangrijke investering voor ons en vraagt inspanningen van al onze medewerkers en partners. Bij ons staat veiligheid steeds centraal: veiligheid voor onze mensen en jullie mensen, veiligheid voor het project. Daarop doen wij géén toegevingen.

Lees meer

Van op het water tot op het land

De plaatsing van zonnepanelen kan op verschillende manieren. Dit kan gaan van dakopstellingen, grondopstellingen, carport systemen tot drijvende zonneparken. Wij zoeken samen met onze klant naar de beste oplossing op maat van de beschikbare oppervlakte.

Lees meer

Zonne-energie voor elke situering

Gebruik uw oppervlaktes nuttig.

Op het dak

Onze mensen hebben ruime ervaring met het installeren van zonnepanelen op zowel platte als hellende daken in België. Door onze jarenlange ervaring plaatsen wij zonnepanelen op een zéér efficiënte manier op grote industriële daken met een zo min mogelijke doorlooptijd.

Meer info

Op de carport

Vandaag de dag worden veel parkings voorzien van carports met zonnepanelen op, de zogenaamde Solar Carports. Dit is uiteraard een geschikte oppervlakte voor het plaatsen van zonnepanelen, waarbij deze onmiddellijk gecombineerd kunnen worden met het plaatsen van laadpalen. Optimaliseer het rendement van je parkeerfaciliteit! De installatie van zonnedaken boven parkeerplaatsen, ook wel bekend als Solar Carports, biedt directe opbrengsten door de productie van duurzame energie. Bovendien zorgen ze voor schaduwrijke parkeerplekken voor je bedrijfsvoertuigen, klanten en gasten. Voeg hierbij de mogelijkheid om je eigen energieverbruik te versterken en overtollige opgewekte energie te verkopen door middel van laadstations, en je Investering zal zichzelf snel terug verdienen. Ben je op de hoogte van de opties voor financiering door derden? Informeer ernaar en onthoud: dit is een logische stap.

Meer info

Op de grond

Zijn er bij jullie op de site verschillende daken, maar zijn deze niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, of staan deze vol HVAC toestellen? Geen zorg, ook grondopstellingen behoren tot de mogelijkheid! Grondopstelling Een braakliggend stuk grond kan mogelijks een interessant alternatief zijn indien er geen geschikte dakoppervlakte voorhanden is. Voordeel bij grondopstellingen is dat we flexibeler zijn met helling en legrichting, waardoor er een hogere opbrengst gerealiseerd kan worden. We hebben verschillende systemen waarbij we zowel kunnen werken met betonnen funderingen, heipalen als met schroefpalen. Ook hier kijken we samen met u naar de meest geschikte oplossing.

Meer info

Op het water

OP HET WATER Door zonnepanelen op waterreservoirs, vijvers en bassins te plaatsen wordt een hogere opbrengst bereikt in vergelijking met installaties op daken. Dit omwille van de reflectie van het zonlicht op het wateroppervlak en het koelende effect van het water. Een bijkomend voordeel van de plaatsing van zonnepanelen op het water is dat de verdamping van het water beperkt wordt. Drijvende opstelling Drijvende zonneparken, ook wel bekend als Floating PV, omvatten de plaatsing van zonnepanelen op wateroppervlaktes.

Meer info