Financiering door derden

Op deze manier hoeft het industriële bedrijf of de overheid niet zelf te investeren, maar kan het toch profiteren van de fotovoltaïsche opportuniteit door middel van goedkope en groene stroom. We hebben soms co-investeringsmogelijkheden in grote projecten voor potentiële kapitaalinvesteerders.

Uiteraard kunnen PV-investeerders ook bij ons terecht voor de EPC van hun project.

Third party financing, ook wel bekend als zonne-energie-financiering door derden, is een benadering waarbij een externe partij, zoals een zonne-energiebedrijf of een financieringsinstelling, de investering en installatie van zonnepanelen op uw bedrijf op zich neemt. In ruil daarvoor betaalt u de derde partij een overeengekomen bedrag of vergoeding gedurende een bepaalde periode. Hier zijn enkele voordelen van third party financing voor zonnepanelen:

Suerickx Energies - afbeelding - nov 23

Voordelen

Lagere initiële kosten

Eén van de belangrijkste voordelen is dat u geen grote initiële investering hoeft te doen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. De derde partij draagt de kosten voor de zonnepanelen, installatie en eventuele onderhoudskosten.

Directe kostenbesparingen

Ondanks dat u een vergoeding betaalt aan de derde partij, zijn uw maandelijkse kosten voor elektriciteit waarschijnlijk lager dan wanneer u traditionele elektriciteit van het net zou afnemen. Dit kan directe kostenbesparingen opleveren, zelfs met de vergoeding die aan de derde partij wordt betaald.

Geen operationeel risico

De derde partij is verantwoordelijk voor het onderhoud en de werking van het zonne-energiesysteem. Als er storingen zijn of onderhoud nodig is, is dat de verantwoordelijkheid van de derde partij en niet van uw bedrijf.

Geen zorgen over technologie-upgrades

Als de zonnepanelentechnologie in de loop der jaren verbetert, hoeft u zich geen zorgen te maken over het upgraden van uw systeem. De derde partij is verantwoordelijk voor eventuele technologische upgrades om de efficiëntie en prestaties van het systeem te verbeteren.

Eenvoudige implementatie

De derde partij is verantwoordelijk voor het gehele proces, van ontwerp en installatie tot onderhoud. Dit betekent dat u geen technische expertise nodig heeft en minder tijd en moeite hoeft te besteden aan het beheren van het zonne-energiesysteem.

Flexibele financieringsmogelijkheden

Derde partijen kunnen verschillende financieringsmodellen aanbieden, zoals huur, leasing of power purchase agreements (PPA's). Hierdoor kunt u kiezen voor het financieringsmodel dat het beste past bij uw financiële situatie en bedrijfsbehoeften.

Risicospreiding

Aangezien de derde partij de eigenaar en exploitant van het zonne-energiesysteem is, draagt deze partij het risico met betrekking tot systeemprestaties, onderhoud en eventuele technische problemen.

Smart Energy Today

Een speciale, door derden gefinancierde oplossing

Afhankelijk van de locatie en het verbruiksprofiel kunnen investeringen in zonne-energie een terugverdientijd van gemiddeld 3 tot 8 jaar opleveren. Besluitvormers met een patrimoniale strategie geven meestal de voorkeur aan een directe investering en profiteren daarom van het hoogste rendement. 

De meeste industriële, retail- of grote vastgoedeigenaren zullen echter de voorkeur geven aan een door een derde partij gefinancierde oplossing, zo kunnen ze profiteren van onmiddellijke P&L-besparingen (opex) terwijl het beschikbare kapitaal volledig toegewijd blijft aan de kernactiviteiten. 

smart energie

Onze expertises