Op het dak

Onze mensen hebben ruime ervaring met het installeren van zonnepanelen op zowel platte als hellende daken in België. Door ons jarenlange ervaring plaatsen wij zonnepanelen op een zéér efficiënte manier op grote industriële daken met een zo min mogelijke doorlooptijd.

Op de carport

Vandaag de dag worden vele parkings voorzien van carports met zonnepanelen op, de zogenaamde Solar Carports. Dit is uiteraard een geschikte oppervlakte voor het plaatsen van zonnepanelen waarbij deze onmiddellijk gecombineerd kunnen worden met het plaatsen van laadpalen.

Op de grond

Zijn er bij jullie op de site verschillende daken maar zijn deze niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, of staan deze vol HVAC toestellen? Geen zorg, ook grondopstellingen behoren tot de mogelijkheid!

Op het water

Door zonnepanelen op waterreservoirs, vijvers en bassins te plaatsen wordt een hogere opbrengst bereikt in vergelijking met installaties op daken omwille van de reflectie van het zonlicht op het wateroppervlak en het koelende effect van het water. Bijkomend voordeel van de plaatsing van zonnepanelen op het water is dat de verdamping van het water beperkt wordt.

Dakopstelling

Onze mensen hebben ruime ervaring met het installeren van zonnepanelen op zowel platte als hellende daken in België. Door onze jarenlange ervaring plaatsen wij zonnepanelen op een zéér efficiënte manier op grote industriële daken met een zo min mogelijke doorlooptijd.

We kiezen bewust voor een innovatieve onderstructuur, dewelke zeer snel te monteren is en compatibel is met verschillende type daken. Op deze manier heeft de PV installatie géén negatieve impact op de toestand van uw dak.

Tevens zorgen wij ervoor dat er bepaalde veiligheidsafstanden gerespecteerd worden van dakranden, lichtstraten, rookkoepels, enz. om toch op een veilige manier het dak te kunnen blijven betreden en het jaarlijks onderhoud op een correcte manier kunnen uitvoeren. Op platte daken werken we steeds met ballasttegels.

FM Approval

Vele industriële klanten worden vanuit de verzekeringsmaatschappij gevraagd om bij een dakrenovatie en/of het plaatsen van zonnepanelen te voldoen aan FM Approvals.

Het FM Approval is een certificering welke wordt afgegeven door één van ‘s werelds grootste verzekeringsmaatschappijen, FM Global. Een FM Approval wordt enkel en alleen afgegeven op systemen welke zijn getest volgens de hoge eisen die FM Global hieraan stelt. Hier wordt ook specifiek gekeken naar eisen op het gebied van:

  • Schade preventie
  • Brand
  • Windbelasting

Indien een systeem of product, na de hiervoor uitgevoerde testen bij FM Global in Boston (USA), voldoet aan deze eisen en is gecertificeerd, wordt het systeem product 'FM Approved' genoemd en wordt het opgenomen in de database van FM Global, RoofNav.

Binnen Group Suerickx hebben wij reeds jaren ervaring met FM approved installaties. Zo bekijken wij dit project per project en staan we onze klant graag bij in het overleg met de betrokken FM ingenieurs. Het is als klant zéér belangrijk om vooraf na te gaan wat er juist gevraagd wordt vanuit de verzekeringsmaatschappij. Dit kan nl. een behoorlijke impact hebben op uw project en vooral ook op uw verzekeringspolis. Elk voorstel moet steeds worden voorgelegd en goedgekeurd door de FM ingenieur.

iStock-1445272557

Carport

Vandaag de dag worden vele parkings voorzien van carports met zonnepanelen op, de zogenaamde Solar Carports. Dit is uiteraard een geschikte oppervlakte voor het plaatsen van zonnepanelen, waarbij deze onmiddellijk gecombineerd kunnen worden met het plaatsen van laadpalen.

Solar Carports bieden u directe opbrengsten dankzij de productie van duurzame energie. Bovendien zorgen ze voor schaduwrijke parkeerplekken voor je bedrijfsvoertuigen, klanten en gasten. Voeg hierbij de mogelijkheid om je eigen energieverbruik te versterken en overtollige opgewekte energie te verkopen door middel van laadstations, en je investering zal zichzelf snel terug verdienen.

Ben je op de hoogte van de opties voor financiering door derden?

Informeer ernaar en onthoud: dit is een logische stap.

 

zonnecarports

Grondopstelling

Zijn er bij jullie op de site verschillende daken, maar zijn deze niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen of staan deze vol HVAC toestellen? Geen zorg, ook grondopstellingen behoren tot de mogelijkheid!

Een braakliggend stuk grond kan mogelijks een interessant alternatief zijn indien er geen geschikte dakoppervlakte voorhanden is. Het voordeel bij grondopstellingen is dat we flexibeler zijn met helling en legrichting, waardoor er een hogere opbrengst gerealiseerd kan worden.

We hebben verschillende systemen waarbij we zowel kunnen werken met betonnen funderingen, heipalen als met schroefpalen. 

Ook hier kijken we samen met u naar de meest geschikte oplossing.

zonnepanelen op de grond

Drijvende opstelling

Drijvende zonneparken, ook wel bekend als Floating PV, omvatten de plaatsing van zonnepanelen op wateroppervlaktes.

Door zonnepanelen op waterreservoirs, vijvers en bassins te plaatsen wordt een hogere opbrengst bereikt in vergelijking met installaties op daken. Dit omwille van de reflectie van het zonlicht op het wateroppervlak en het koelende effect van het water.  Bijkomend voordeel van de plaatsing van zonnepanelen op het water is dat de verdamping van het water beperkt wordt.

Drijvende zonnepanelen